Kristallformer

Det är inte bara kristallernas egenskaper som spelar roll, utan även dess form. Vill du förstärka kristallens egenskaper eller använda en kristall för ett specifikt ändamål kan det vara bra att ha koll på vad dess form också har för betydelse!

Spets

Kristallspetsar är de absolut bästa att bära med sig när man manifestera eller vill rikta energier åt ett speciellt håll. Kristallspetsar är väldigt kraftfulla att arbeta med då dom fokuserar energierna åt en riktning, man kan säga att de skjuter ur all energi i spetsen. Detta är en kristallform som ofta används inom healing då man kan rikta energierna, när man håller en spets ifrån kroppen motar den bort negativ energi och blockeringar och när man håller den riktad mot kroppen för den in positivitet, ljus och energi. Spetsar finns både som polerade och råa, råa spetsar kan vara något trubbiga i formen. 


Kluster

Kristallkluster är en samling utav många små kristaller och kan även innehålla flera spetsar, kristallkluster har ofta en väldigt hög vibration och utstrålar energi åt alla håll! Ett kristallkluster placeras till fördel i hemmet där du vill låta energin flöda fritt. 


Dubbelterminerade spetsar

Detta kallas kristaller som har två spetsar, en i varje ände. Dessa kan vara naturliga(råa) eller gjorda utav människan(polerade). En dubbelterminerad kristall tar in och utstrålar energi i våda ändar och är därför en väldigt balanserade kristallform. Den absorberar negativ energi och skapar som en slags blockering i sig för att skydda dig och dina energier.
Man kan säga att dubbelterminerade kristaller ger dubbelt med kraft då den utstrålar energi ifrån bägge håll och är en bra form att använda sig utav vid healing, den tar in negativ energi, skapar en blockering i sig(absorberar energierna) och skickar ut nya, positiva energier. 


Råa 

Råa kristaller är precis som de låter, råa. När kristaller är i sin naturliga, råa form är de som närmst sina egenskaper. Energin är rå, nära naturen och helt unik för varje sten!


Trumlade/handpolerade

Trumlade eller handpolerade stenar är perfekta att ha med sig i t.ex. fickan, dom är mjuka i sina energier och är lätta att bära med sig. 


Klot

Klot är väldigt mjuka i sina energier, de utstrålar sin energi runt om hela sig och symboliserar harmoni, perfektion och balans. 


Pyramid 

Pyramidformade kristaller förstärker energier och riktar ut energin genom spetsen. På grund av pyramidens form och den breda basen blir energin som kommer in genom kristallens spets grundad i pyramidens bas. Pyramidformer används ofta inom healing då de drar ut negativa energier och låter positiva energier flöda fritt in, man använder ofta pyramider vid chakra arbete eller när man vill höja sin vibration. 


Cuddlestones

Cuddlestones är polerade mindre kristaller, ofta lätta att bära med sig storleksmässigt. En cuddlestone är mindre rund än ett klot men rundare än en vanlig trumlad. Kan till fördel användas vid meditation på grund av sin runda form är den väldigt skön att rulla mellan händerna. 


Touchstone/palmstone

Touchstones eller palmstones är stenar som är rundade i sin form men platta nog att hålla i handflatan. Palmstones är oftast större än touchstones och är oftast rundare. Touchstones har oftast en plattare sida där man kan gnida tummen mot under t.ex. meditation. 

Dessa former på stenar är perfekta att ha under meditation.