Vi har bytt namn! Besök oss på www.casiaselection.com

Chakra

Vad är chakra och hur kan man arbeta med sina olika chakran?

Chakran är som energipunkter i våran kropp, här nedan kan du läsa om respektive chakra


Rotchakrat, muladhara
Rotchakrat är lokaliserat där benen möter kroppen och är de chakra som håller oss grundade. Det ger oss motivation och tillåter oss att njuta av nuet.
När ditt rotchakra är i balans känner du just detta, din motivation är på topp och du känner dig jordad i livet och i din fysisk kropp, du känner dig inte bunden till materiella ting och är trygg i dig själv.
Är ditt rotchakra i obalans kan din motivation vara nära till 0 och du känner dig otrygg, du känner dig inte hemma i din fysiska kropp och materiella ting spelar stor roll för dig, du känner ofta att du har brist på det materiella.
Du kan stärka ditt rotchakra genom att t.ex. meditera eller göra yoga som balanserar rotchakrat, att gå ut och gå i naturen och känna in dens krafter är också ett sätt att hitta tillbaka till balansen i sitt rotchakra.
Rotchakrat är något som jag(Pernilla) har insett är väldigt viktigt att ha i balans just när jag jobbar med tarot och medialt, att stå stadigt i mig själv, inte låta mig själv sväva iväg och låta själen vara trygg i den fysiska kroppen är väldigt viktigt och något jag arbetar med dagligen. När jag känner att jag verkligen behöver grunda mig ordentligt och har tappat fästet om mitt rotchakra brukar jag visualisera att det växer rötter ur mina fötter, som åker ner i jorden och drar upp ny energi ifrån jordens kärna in i min kropp igen.

Några kristaller du kan bära med dig för att stötta rotchakrat är, hematit, shungit, obsidian och rubin

Sakralchakrat, Svadhishtana

Sakralchakrat är placerat strax nedanför naveln.

Detta chakra håller i mycket känslor, sexualitet och kreativitet.

När ditt sakralchakra är i balans kan du känna dig väldigt kreativ, full med energi, öppen och förlåtande, passionerad och sensuell. Är ditt sakralchakra i obalans kommer dina känslor vara överallt eller som avstängda, du kan känna dig tillbakadragen, osäker och känna skuldkänslor.

Du kan stärka ditt sakralchakra genom att meditera eller göra t.ex. yoga som balanserar sakralchakrat. Ett annat sätt att connecta med sitt sakralchakra är att lyssna till sina känslor, reflektera över dom och bearbeta dom. Man kan säga att sakralchakrat är som en bank för dina känslor, det sätter sig gärna fast där och skapar en obalans i chakrat. Släpp loss och rör dina höfter, även att tillbringa tid i vatten kan stärka ditt sakralchakra.

Kristaller du kan bära med dig för att stärka ditt sakralchakra är, citrin, karneol, tigeröga, orange kalcit & Craqzy lace agat(mexikansk agat). 


Solarplexus, manipura

Solarplexus är placerat mitt under där revbenen möts.

Solarplexus hjälper oss att hålla energin uppe, den stärker vårat självförtroende, ger oss inspiration och livskraft.

Är ditt solarplexus chakra i balans kan du känna dig väldigt driven, redo för utmaningar och självsäker i det du gör och i dig själv. Du vet vart du står och din intuition är stark.

När ditt solarplexus är i obalans kan du lätt känna dig otillräcklig(självhat), ditt självförtroende är inte det bästa och egot kan var något förstorat, behovet av att kontrollera andra kan även synas tydligt.

Du kan stärka ditt solarplexus chakra genom att meditera eller göra t.ex. yoga som balanserar solarplexus chakrat. Ett annat sätt du kan balansera solarplexus på är genom att lyssna till dig själv, bygg upp ditt självförtroende och hitta en balans i egot. Solarplexus behöver lugnet för att kunna vara balanserat därför jobbar många med eld när man vill balansera solarplexus. Tänd en brasa eller ett ljus och låt lugnet av lågan läka ditt solarplexus.

Kristaller du kan bära med dig för att stärka ditt solarplexus är bla, citrin, tigeröga, pyrit, gul jaspis och solsten.

Hjärtchakrat, anahata

Hjärtchakrat är placerat i samma höjd som hjärtat, mitt på bröstkorgen.

Hjärtchakrat handlar mycket om relationer och kärlek, det är här förmågan att kunna älska och att känna sig älskad sitter.

Är ditt hjärtchakra i balans kan du både ge och ta emot kärlek, du visar respekt och medkänsla till de runt om dig. Du är förstående och känner en inre harmoni och lugn hos dig själv. Du är trygg i den du är.

Är ditt hjärtchakra i obalans kan du bli extra klängig i relationer(lätt avundsjuk/svartsjuk), du kan också känna dig som bortkopplad ifrån de relationer runt dig och även relationen till dig själv. Din respekt gentemot dig själv kan vara låg och det är även detta chakra som blir mest påverkat/är mest påverkat när man genomgår en depression. Här kan det också finnas mycket hat och aggression om ens hjärtchakra är i obalans.

Du kan stärka ditt hjärtchakra genom att meditera eller göra t.ex. yoga som balanserar hjärtchakrat. Ett annat väldigt enkelt sätt att balansera hjärtchakrat på är att fråga dig själv vad du behöver som mest just nu, ge dig själv det du behöver och känn in de kärleksfulla energierna detta ger dig. Hjärtchakrat är även kopplat till elementet luft, när du vill arbeta med ditt hjärtchakra kan du då t.ex. gå ut i naturen på en blåsig dag. Bara sitt en stund och känn hur luften fyller lungorna eller meditera utomhus.

Kristaller du kan bära med dig för att stärka ditt hjärtchakra är bla, Rosenkvarts, kunzit, peridot, malakit, jade.


Halschakrat, vishuddha

Halschakrat är placerat mitt på halsen.

Här ligger våran förmågan att kunna kommunicera, uttrycka oss själva, göra oss förstådda och också skapandet av vårat egna liv. Vi talar våran sanning och är oss själva, vi låter oss själva följa våran rätta väg och våra drömmar.

Är ditt halschakra i balans har du lätt för att uttrycka dina känslor och tankar. Du tar dig fram i livet med självförtroende, du känner dig förstådd och sedd.

Är ditt halschakra i obalans kan du ha svårt för att uttrycka dig, du kan känna att ingen lyssnar på dig, ingen förstår dig. Här finns även en tendens till att ljuga och skvallra, är ditt halschakra i obalans är det vanligt att man antingen är väldigt tyst av sig eller väldigt högljudd.

Du kan stärka ditt halschakra genom att meditera eller göra t.ex. yoga som stärker och balanserar halschakrat. Du kan även stärka ditt halschakra genom musik, låt din röst bli hörd och sjung ut! Här handlar det även att låta våra tankar och känslor få komma ut, skrik dom eller skriv ner dom, gör det som passar dig bäst.

Kristaller du kan bära med dig för att stärka ditt halschakra är bla. Sodalit, akvamarin, lapis lazuli, blå fluorit, blå kalcit.

Tredje ögat, Ajna

Tredje ögat sitter placerat på våran panna, emellan ögonbrynen.

Här finns våran intuition, våran medvetenhet. Tredje ögat är starkt kopplat till vårat sinne och våra tankar, våran spiritualitet och andlighet. När du öppnar upp detta chakra öppnar du upp för din klärvoajans, dvs. att du lättare kan ta emot budskap ifrån högre väsen/ditt högre jag eller andevärlden.

Är ditt tredje öga i balans är du väl sammankopplad med din intuition, din magkänsla och har lätt för att ta beslut. Här kan man säga att man har bemästrat sitt sinne, du kan även ha lättare för att ta emot meddelanden och budskap ifrån andevärlden eller högre väsen/ditt högra jag.

Är ditt tredje öga i obalans är så även din intuition, du har svårt att lita på dig själv och beslut är svåra för dig att ta. Du kan i stundtals känna dig förvirrad av dina egna tankar och ofta blir det att man endast ser det materiella i tillvaron, det logiska och fundersamma tar överhand över det spirituella och andliga.

Du kan stärka ditt tredje öga genom t.ex. meditation eller genom att göra yoga som stärker och balanserar ditt tredje öga. Tredje ögat kan även stärkas genom att du tränar på din intuition, intuitionen är som en muskel. Ju mer du arbetar med tredje ögat desto mer kommer den utvecklas och bli starkare.

Kristaller du kan bära med dig för att stärka ditt tredje öga är bla. Angelit, labradorit, bergkristall, blå apatiti, celestin

Kronchakrat, sahasrara

Kronchakrat är placerat mitt på våran hjässa, högst upp på vårat huvud.

Kronchakrat står mycket för högre medvetande, universum och frid.

Är ditt kronchakrat i balans kan du känna dig direkt uppkopplad till universum, du har ett högt medvetande och känner dig i harmoni. Du lever i nuet och finner harmoni och lycka i det, här finns även mycket klarhet inblandat.

Är ditt kronchakra i obalans kan du känna dig väldigt bortkopplad ifrån allt andligt, även fast du febrilt försöker connecta så händer inget. Kanske försöker du för mycket? Slappna av och låt det komma till dig. Är kronchakrat i obalans finns oftast en obalans i hela ens liv, främst en känsla av vilsenhet, mycket tankar och frustration. Detta kan påverka ens engagemang i livet vilket leder till ytterligare vilsenhet.

För att balansera kronchakrat kan man tex göra yoga som stärker kronchakrat. Vid det här chakrat gäller det främst att finna tid till sig själv och reflektion, också tid till att connecta med universum och det högra medvetandet. Därav passar meditation utmärkt när man vill arbeta på sitt kronchakra. Några stenar du kan bära med dig för att stärka ditt kronchakra är bla ametist, bergkristall och selenit.